Linn paneb planeeringualadele infotahvlid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Taavi Aas.
Abilinnapea Taavi Aas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Alates maikuust pannakse kõigile Tallinnas algatatavate planeeringute aladele välja infotahvlid, kus on antakse teada, et sellele maa-alale on linnavalitsuses algatatud planeering.


Abilinnapea Taavi Aasa sõnul on tahvlite paigaldamise kohustus pandud linnaosade valitsustele. «Loodame, et kõigil linlastel ja eriti planeeritavate kinnistute naabritel on oluliselt lihtsam teada saada, et selline planeering on algatatud. Infotahvlil ei ole kirjas planeeringu nüansse, kuid see ongi lihtsalt selleks, et inimene oskaks tähelepanu pöörate sellele, et midagi on toimumas. Vajadusel saab igaüks täpsemalt uurida, mis ja kuidas on algatatud ja mis toimub,» rääkis Aas.

Infotahvel ei pea tema sõnul olema kuigi suur. «Sellel peavad olema ära märgitud kinnistu aadress, kinnistu suurus ja planeeringu eesmärk. Ma arvan, et piisab kasvõi A4 suurusest tahvlist, mis asub nähtaval kohal, nii et inimene, kes sealt möödub, saab teada, et midagi on toimumas,» selgitas Aas.

Seda, mis toimub, on tema sõnul lihtsam vaadata linnavalitsuse kodulehelt planeeringute registrist. Tänavale paigutatud infotahvel teenib abilinnapea kinnitusel seda eesmärki, et inimesed oskaksid sellele tähelepanu pöörata, sest enamus inimesi ei käi iga päev planeeringute registrit kontrollimas ega oska ka ajalehtede kuulutustekülgedelt vastavat infot leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles