SEB: välisturistide sissevool on peatunud

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinnas
Turistid Tallinnas Foto: Laura Oks / Postimees

Eesti välisturgude nõrk olukord kajastub SEB analüütiku Ruta Arumäe sõnul ka turistide ja majutuse statistikas.

«Kuna majandusolukord pole soomlastel ja rootslastel kiita, ei mõtle nad enam nii palju ringireisimise peale,» kirjutab Arumäe.

Seega, kui kaupade ekspordis läheb Eestil suhteliselt hästi, siis teenuste ekspordis veidi kehvemini. Välisturistide külaskäigud Eestisse ei suurene enam endisel sammul. Novembris kasvas välisturistide arv 3 protsenti, sarnaselt viimasele poolele aastale. Terves 2012. aasta teises pooles on välisturistide sissevoolu kasv olnud väga nõrk. See-eest on aga siseturism aastal viimases kvartalis hakanud elavnema.

Novembris oli siseturiste 12 protsenti rohkem kui aasta tagasi. Seega toetab ka turismisektorit hetkel rohkem sisenõudlus. Eesti elanikud on hakanud rohkem omal maal ringi rändama ning majutuskohtades peatuma, mis annab tunnistust sissetulekute kasvust.

Välisturistide sissevoolu suuremise pidurdumine tõmbab Arumäe prognoosi kohaselt veidi pidurit ka jaekaubandusele ja teistele turismiga seotud valdkondadele, nagu transport, majutus, väljas söömine ning teenuste eksport.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles