Lukas muudaks ülikoolide kuratooriumid mõjukamateks

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minister Tõnis Lukas
Minister Tõnis Lukas Foto: Margus Ansu

Haridusminister Tõnis Lukase hinnangul tuleks lähiajal üle vaadata seadusandlus, mis võimaldaks suurendada ülikoolide kuratooriumide rolli ülikoolide strateegiliste otsuste kujundamisel.


Üks suuremaid etteheiteid, mida OECD eksperdid on aastate eest Eestile teinud, puudutab kõrgkoolide juhtimisstruktuuride enesekesksust, rääkis Lukas Tallinnas Nordic Hotel Forumis peetaval konverentsil «Eesti kõrghariduse roll uue majanduskasvu saavutamiseks».

«Mõistagi ei tohi me löögi alla seada akadeemilist vabadust, kuid lähtumine ainult akadeemiliste töötajate arusaamadest ühiskonna vajaduste osas ei saa olla ainuõige - strateegilised tegevussuunad, milliseid spetsialiste millises mahus õpetada, ei peaks tulema üksnes akadeemia enda töötajatelt, vaid ühiskonnalt.»

Ta lisas, et sageli ei suuda ülikoolid iseseisvalt vajalikul määral koostöös kokku leppida ja killustavad nii väheseid vahendeid veelgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles