Läti rahandusminister tõotab rahva eurousku pöörata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andris Vilks
Andris Vilks Foto: SCANPIX

Läti rahandusminister Andris Vilks ütles, et rahva toetus euro käibelevõtule kasvab järgmise paari kuuga tänu ministeeriumis välja töötatud kommunikatsiooniplaanile 50 protsendini.

Ministri sõnul edastatakse avalikkusele järgmise paari kuu jooksul palju rohkem informatsiooni ja argumente, et inimesed saaksid oma seisukohti korralikult vaagida.

«Ma ennustan, et paari kuu pärast ulatub rahva toetus eurole ligi 50 protsendini,» ütles Vilks reedel, kui ta kohtus Läti kaubandus-tööstuskoja esindajatega.

Minister andis mõista, et Läti on üks väheseid riike, kus selline teavituskampaania enne eurotsooniga liitumist läbi viiakse. «Selle järele on avalik nõudlus, nii et seda tuleb teha. Me keskendume sellele jaanuaris, veebruaris ja märtsis ning seejärel saame rohkem keskenduda teistele ülesannetele, mis puudutavad eurole üleminekut,» ütles Vilks.

Läti kaubandus-tööstuskoja juhatuse liige Andris Vanags ütles, et Läti peab õppima Eesti kogemustest euro käibelevõtul ja esitama ühisrahale üleminekut kui suurt uhkuse allikat nagu seda tegi Eesti. Ta tõi välja asjaolu, et Eesti kroon oli euroga seotud ja seega kasutas Eesti sisuliselt eurot, kuid ei saanud sellega seotud protsesse mõjutada.

Rahandusminister oli Vanagsiga nõus ja ütles, et Läti valuuta on sisuliselt «euro asemik».

«Ka meid mõjutab kõik, mis euroga juhtub, kuid me ei saa kõnelustel osaleda. Kui igal [eurotsooni] liikmel on hääl, siis tähendab see seda, et me saaksime protsesse mõjutada täpselt nagu Prantsusmaa või Saksamaa,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles