Kreeka uus maksuseadus tühistab soodustused FIE-dele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka parlament.
Kreeka parlament. Foto: SCANPIX

Kreeka parlament võttis varahommikul vastu uue maksuseaduse, mis on osa Euroopa Liidu nõutud fiskaalreformidest.

Pärast keskööd toimunud hääletusel toetas eelnõud 300-kohalises parlamendis 162 saadikut.

Opositsioon on väitnud, et uus seadus kahjustab keskklassi.

Reform on osa suuremast ümberkorraldusest, mis toimub ilmselt aprillis, ning laiendab maksubaasi, lootes tuua riigile tänavu 2,5 miljardi euro ulatuses lisatulusid.

Seadus viib sisse uue iga-aastase tulumaksu alampiiri palgatöötajaile ning tühistab maksusoodustused füüsilisest isikust ettevõtjatele, keda süüdistatakse maksudest kõrvale hiilimises ja sellega riigile aastakümneid suurte kahjude tekitamises.

Konservatiivide valitsuse ridadest on viimastel nädalatel läinud opositsiooni poolele mitu saadikut, kes on vastu jätkuvatele kasinusmeetmetele.

Rahandusminister Yannis Stournaras ütles varem, et eelnõu peab hääletusele minema sel nädalal, enne Euroopa Liidu rahandusministrite kohtumist, kus otsustatakse järgmise laenumakse tegemine Kreekale.

Euroopa Liidu liidrid otsustasid eelmisel kuul eraldada Kreekale 49,1 miljardi euro ulatuses abi, kui Ateena veel kasinusmeetmeid rakendab.

Ateena on saanud laenupaketist juba 34,3 miljardit eurot ja peaks saama jaanuari lõpus veel 9,2 miljardit eurot, kui viib läbi olulised fiskaalreformid. Seejärel peaks veebruaris ja märtsis tulema veel kaks 2,8 miljardi euro suurust väljamakset.

Euroopa rahandusministrite kohtumine peaks toimuma 21. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles