Kümnendik rekordilisest elektritoodangust tuli tuulest

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aulepa tuulepark Noarootsis
Aulepa tuulepark Noarootsis Foto: Peeter Langovits

Eesti elektritootmise uuest rekordist andis lõviosa põlevkivi, ligi kümnendiku tuul ja näpuotsatäie biomass, selgub Eleringi andmetest.

Elering teatas, et neljapäeva õhtul kell 20.20-20.25 tootsid Eesti elektrijaamad elektrit koguvõimsusega 2010 megavatti, mis on viimaste aastate suurim tootmisnäitaja.

Tuule-elektrijaamade tootmisvõimsus oli sel ajal umbes 175 megavatti, biomassil töötavad elektrijaamad andsid umbes 80 MW. Umbes 1750 megavatti andsid põlevkivijaamad.

Tootmisrekord sündis elektrienergia ekspordi tõttu, mis ulatus samal ajavahemikul 745 megavatini. Ekspordist läks 510 megavatti Leetu ning 235 megavatti Soome. Sisemaine tarbimine moodustas samal ajal 1265 megavatti.

Leedu defitsiit ulatus sel kellaajal 890 MW, Läti oli tasakaalus, sest Daugava kõrge veetase lubas neil toota kogu kodumaal vajamineva elektrienergia.

Eelmine tootmisrekord pärines 2011. aasta 6. jaanuari pärastlõunast, kui elektrijaamad tootsid viieminutilisel perioodil elektrit võimsusega 1973 megavatti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles