Finantsjuhte on laias laastus nelja tüüpi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finantsjuht.
Finantsjuht. Foto: SCANPIX

McKinsey avaldatud finantsjuhi rolli uuringust selgub neli peamist rolli, mida finantsjuhid täidavad. Finantsjuhi tööülesannete nimekiri on viimase kümnendi jooksul märkimisväärselt pikenenud.

Ühes skaala otsas on üldine kommunikatsioon, näiteks investorsuhted ning teisalt muutuvad üha olulisemaks ärijuhtimisotsused, vahendab Pärnu Konverentside ajaveeb.

Rolli laienemine võib kaasa tuua ka ebareaalseid ootusi. Seepärast on oluline aru saada, mida ettevõttel täpselt hetke arengufaasis vaja on ning seejärel ootused sõnastada ja fikseerida.

Uuring viidi läbi 100 maailma suurima turuväärtus ettevõtte baasil. Välja joonistusid järgnevad rollid:

1. Finantsekspert. Tüüpiliselt on tegemist ettevõttes pikaajaliselt töötanud spetsialistidega, kes on täitnud erinevaid ülesandeid alates raamatupidamisest ja lõpetades tresoori juhtimisega. Nende haridustaust on finantsalane ning seetõttu sobivad nad hästi detsentraliseeritud ettevõtetesse, kus oluline on finantsfunktsiooni professionaalsuse arendamine ja kus juhtkonna finantskompetents on madal.

2. Generalist. Kapitalimahukates tööstusharudes opereerivad ettevõtted (nafta ja telekom) tähtsustavad arusaama ärist ning seetõttu oodatakse finantsjuhilt ärikogemust. Just viimase kolme aasta jooksul on seda tüüpi finantsdirektorite osakaal suurenenud. Kuna investeeringud on mahukad, siis ei piisa lihtsalt numbrimängu oskustest, vaid tuleb mõista äri dünaamikat ning omada suhtevõrgustikku väljaspool finantsfunktsiooni, selleks, et asjad tehtud saaks. Haridus on reeglina MBA, mitte finantskraad.

3. Tulemuslikkuse juht. Nende kogemused baseeruvad muudatuste juhtimisel ning ulatuvad restruktureerimisest saneerimiseni. Fookuses on efektiivsus, mis omakorda nõuab süsteemset andmepõhist analüüsi. Oluline on rahvusvaheline töökogemus, mis võimaldab eri riikide tulemusi võrrelda ning toetab agressiivsete ärieesmärkide saavutamist.

4. Kasvutšempion. Nemad värvatakse tavaliselt väljastpoolt ettevõtet ning töötavad tööstusharudes, kus areng ja muutused on kiired, näiteks tehnoloogiasektoris. Olulisel kohal on varade ja ettevõtete ostu-müügi kompetents. Tüüpiliselt on tegemist kas investeerimispankurite või konsultantidega.

Rollidevahelises võrdluses on esimese profiili tähtsus vähenenud ning järgneva kolme oma kasvanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles