Teenusmajanduse Koja uus juht on Yrjö Ojasaar

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yrjö Ojasaar.
Yrjö Ojasaar. Foto: Erakogu

Teadmistepõhise majanduse ettevõtjaid koondav Teenusmajanduse Koda valis uueks juhatuse esimeheks tehnoloogiaettevõtteid nõustava ja ingelinvestoreid koondava ettevõtte Solon Partnersi juhtivpartneri Yrjö Ojasaare.

Senine Teenusmajanduse Koja juhatuse esimees Viljar Arakas ei soovinud uuesti kandideerida ja jätkab juhatuse liikmena.

Arakase sõnul on Ojasaar tugeva rahvusvahelise kogemusega tegija. «Senise juhina pean oluliseks, et Teenusmajanduse Koja  juhatuse esimehed rotatsiooni korras teatud perioodide tagant vahetuksid. Oleme noor organisatsioon, mis tunnustab teadmisi ja seisab uute ja Eesti majanduse tuleviku jaoks kriitiliselt oluliste väärtuste eest. Seepärast peame ka ise säilitama värskuse ja pidevalt edasi arenema,» sõnas Arakas.

Ojasaar on tehnoloogiaettevõtteid nõustava ja ingelinvestoreid koondava ettevõtte Solon Partnersi juhtivpartner. Tal on kogemus nii äriteenuse pakkujana – advokaadina – kui ka ettevõtjana Ameerika Ühendriikides ja Euroopas. Yrjö lõpetas cum laude Virginia ülikooli ja sai oma Juris doktorikraad cum laude Minnesota ülikoolis.

Ojasaare sõnul moodustab teadmistepõhine majandus pea pool loodud lisandväärtusest Eestis.

Ojasaar on nõustanud Ameerika Ühendriikides Fortune 500 ettevõtted tootevastutust, äriõiguse ja ettevõtte rahanduse küsimustes. Euroopas on Ojasaar töötanud mitme esmase avaliku pakkumisega (IPO) OMX ja Londoni AIM turgudel, samuti edukalt juhtinud mitmeid ühinemis- ja ülevõtmistehinguid. Ojasaar kuulub Teenusmajanduse Koja juhatusse 2012. aasta kevadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles