Tulumaksu tagastamine algab tänavu 28. veebruarist

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euromündid.
Euromündid. Foto: SCANPIX

Maksumaksjatele, kes esitavad oma tuludeklaratsiooni elektrooniliselt, kelle deklaratsioon ei vaja täiendavat kontrolli ja kes olid möödunud aasta jooksul seaduskuulekad, alustab amet tulumaksu tagastamist hiljemalt 28. veebruaril.

Juhul kui inimene esitas oma eelmise, 2011. aasta tuludeklaratsiooni hilinemisega, st pärast 2. aprilli 2012, või tal olid maksuvõlad 15. veebruarist 2012 kuni 14. veebruarini 2013, siis tuleb maksutagastust oodata kauem, teatas maksu- ja tolliamet.

MTA teenindusosakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul on kiire tulumaksu tagastuse muudatus ennast õigustanud, sest õiguskuulekate maksumaksjate arv on tõusnud.

«Kui 2010. aasta tuludeklaratsiooni esitas hilinemisega ligi 23 000 inimest, siis 2011. aasta tuludeklaratsiooni esitas hilinemisega 9761 inimest. Samuti vähenes nende arv, kes olid aasta jooksul MTA-le võlgu,» lisas Udde.

Tuludeklaratsioone saab tolli- ja maksuameti e-teenuse vahendusel täita alates 15.veebruarist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles