Lepp viis TV4 pankrotiavalduse kohtusse

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Lepp.
Toomas Lepp. Foto: Liis Treimann

Kalev Spordi omanikult Oliver Kruudalt veebruaris spordikanali omandanud Toomas Lepp ütles, et viis eile kohtusse pankrotiavalduse, kuna ei suuda konkureerida suurte telekanalitega, Kruudat ta milleski ei süüdista.


Äpardumise põhjuseks pidas Lepp nii Eestit kui kõiki Baltimaid tabanud järsku majanduslangust. 

Ta avaldas kahetsust, et pooleli jäid läbirääkimised väga perspektiivse USA firmaga. «Potentsiaalsetel investoritel huvi Eesti ja ka Baltikumi turule tulla on, aga kui juba, siis ollakse valmis investeerima sadu miljonied kroone ja ollakse valmis konkureerima nii Schibstedi kui ka Kinnevikiga. Väikesest kanalist huvitatuid aga ei leidu.»

Küsimusele, kas ta näeb TV4 pankrotis ka Kruuda süüd, vastas Lepp eitavalt. Ta märkis, et Kruuda on kulutanud telekanalile üle 60 miljoni krooni: «See on erakapital, mis toetas sporti. Täpselt nii nagu meie peaminister seda soovis. Kruuda soovis teha kanalit, kus poleks silikoonrindu ehk siis kanalit ilma kollaste jaburusteta. Jällegi see, mida soovis meie peaminister.»

«Kruuda on toetanud käsipalli, ratsasporti, tantsusporti, noori võrkpallureid, rallit. Mida veel soovida? Kruuda küll milleski süüdi ei ole. Kruuda oli super!» hüüatas Lepp.

Samas tunnistas ta, et kanalit juhiti vastuvoolu üldisele televisiooniloogikale.

Mis saab TV4 töötajaist, selgub Lepa sõnul lähinädalail. Ta ise tööta ei jää: teeb kahte dokumentaalfilmi ning toodab ETV-le telesarja «Tervisesaade», mille saatejuht on Juhan Aare.

Eile oli Lepal esimene filmimine Tunne Kelamiga Balti ketti kajastava filmi tarvis. Montaazhis ootab järg filmile «Kuidas kapitalism Tartusse tuli» Tiit Veeberist. «Maha pole maetud ka sporditelevisioon. Mõningaid asju võib teha ka väiksema aplombiga,» lisas ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles