Lugeja küsib: kuidas elektrimüüjat vahetada?

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elekter.
Elekter. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kas praegu saab veel elektrimüüjat vahetada ja uue valida ning kuidas seda teha?

«Kui inimene (füüsilisest isikust tarbija) tahaks veebruarist uut müüjat, siis tuleks võrgueeskirja kohaselt sõlmida uue müüjaga leping vähemalt 21 päeva enne kalendrikuu vahetust, sest elektrimüüja vahetamisest tuleb andmelaole vähemalt 21 päeva ette teatada ning müüjavahetus saab toimuda kalendrikuu vahetusest,» ütles energiaõiguse advokaat Moonika Kukke.

«Jaanuaris on 31 päeva, lahutades sellest 21 päeva, on 10. jaanuar kõige hilisem kuupäev, mis ajaks tuleks uue müüjaga leping inimesel sõlmida, et järgmisest kuust osta elektrit uuelt müüjalt,» lisas Kukke.

Samas tasub tähele panna, et kui sõlmitud on tähtajaline leping, siis tuleb selle katkestamisest ette teatada 30 päeva. Seega praegu enam veebruarikuuks uut müüjat valida ei saa, sest lepingu katkestamisest oleks tulnud teatada hiljemalt 1. jaanuaril.

«Nii võib ikkagi juhtuda, et uus müüja saab elektrimüügiga alustada alles märtsist, kuigi leping sõlmitakse juba nüüd. Tarbija peab kindlasti enne uue lepingu sõlmimist uurima kehtiva lepingu lõpetamise tingimusi ja küsima ka vanalt ja uuelt müüjalt lisainfot selle kohta, millal avatud tarnija vahetus tema jaoks reaalselt jõustuks,» ütles Kukke.

Üldteenuse kasutajad aga võivad endale müüja valida veel täna ja homme, sest teade lepingu sõlmimisest peab jõudma samuti vähemalt 21 päeva enne kalendrikuu vahetust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles