Panasonic avalikustas maailma suurima OLED-teleri prototüübi

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panasonicu poolt 8. jaanuaril Las Vegases tutvustatud maailma suurima OLED ekraaniga teleri prototüüp.
Panasonicu poolt 8. jaanuaril Las Vegases tutvustatud maailma suurima OLED ekraaniga teleri prototüüp. Foto: SCANPIX

Panasonic avalikustas Las Vegases toimuval selle aasta ühel olulisimal tehnoloogia- ja elektroonikamessil CES maailma suurima 56-tollise diagonaaliga OLED-ekraani prototüübi.

Sellega ületas Panasonic oma Lõuna-Korea konkurentide LG ja Samsungi poolt eelmisel aasta samal messil näidatud OLED ekraani diagonaalipikkuse ühe tolli võrra, kirjutab Reuters.

Samas esitles esmaspäeval oma 56-tollise ekraaniga teleri prototüüpi ka Panasonicuga OLED tehnoloogia vallas koostööd tegev Sony, mistõttu on suurima OLED- ekraaniga teleri tiitli ainuüksi Panasonicule omistamine mõneti kaheldav.

Esimesena jõuab uue tehnoloogiaga suurele turule siiski ilmselt LG, kes hakkab ülikõrge pildikvaliteediga 12 000 dollarit maksvaid 55-tollise ekraanidiagonaaliga OLED- telereid USAs müüma juba märtsis.

OLED- ehk orgaanilise valgusdioodi tehnoloogiat kasutatakse televiisorite ekraanides, arvutite monitorides ning nutiseadmetes nagu näiteks mobiiltelefonid ja pihuarvutid.  OLED-ekraan on LCD-ekraanist õhem ja kergem ning sellel puudub taustvalgustus, mistõttu suudab see LCDga võrreldes kuvada palju sügavamaid musti värve. Samuti võivad OLED-ekraanid hämarates ruumides saavutada kõrgema kontrastsuse kui tavapärased LCD-ekraanid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles