Ministeerium avaldas nelja riigi hinnangud Nord Streamile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Stream tutvustas viies nn päritoluriigis tiirutanud propagandabussis torujuhtme maketti.
Nord Stream tutvustas viies nn päritoluriigis tiirutanud propagandabussis torujuhtme maketti. Foto: Liis Treimann

Keskkonnaministeerium avalikustab ka Rootsi, Taani ja Saksamaa Nord Streami gaasijuhet puudutavate keskkonnamõju hindamise (KMH) aruanded, mille avalik arutelu toimub järgmisel teisipäeval.


Varem on avalikustatud Soome riikliku KMH ning Nord Streami piiriülese KMH aruanded. Viiest nn otseselt puudutatud riigist, kelle hulka loetakse Rootsi, Taani, Soome, Saksamaa ja Venemaa, pole Venemaa oma aruannet veel edastanud.

Gaasijuhtmele tugevat vastuseisu avaldanud Eesti jäeti nn otseselt puudutatud riikide hulgast välja, kuna nende riikide keskkonnamõju hindamisel on suurem kaal, kui nn kaudselt puudutatud riikidel, kelle majandusvööndit või territoriaalvett gaasijuhe otseselt ei läbi.

Aruannetega saab tutvuda nii ministeeriumis kui ka ministeeriumi kodulehel. Arvamusi, ettepanekuid ja vastuväiteid avalikustatud KMH aruannete kohta ootab keskkonnaministeerium hiljemalt 10. maiks.

Aruande avalik arutelu toimub ministeeriumis 29. aprillil kell 15.

Nord Streami enda koostatud KMHs jäeti hulk Eesti esitatud küsimusi, näiteks merepõhja settinud mürkkemikaalide kohta, vastamata. 

Nord Stream AG väidab hoolimata finantseerimisprobleemidest ja ajagraafikust maha jäämisest tänini, et gaasijuhtme ehitus algab 2010. aastal ning esimene toru lastakse käiku juba 2011. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles