Keskpank: kõik kulud on kärbitavad

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märten Ross.
Märten Ross. Foto: Peeter Langovits

Keskpanga asepresident Märten Ross kirjutas hiljuti ühes oma arvamusloos, et on enneaegne väita, et riigieelarve kulusid rohkem kärpida pole võimalik.


«Eesti eelarvepoliitikat määrav reaalsus on maailmamajanduse olukord,» kirjutas Ross Postimehe ajakirjas Otsustaja. «Kui meie peamised kaubanduspartnerid jäävad kiratsema pikemaks ajaks, on igal juhul arukas ka riigieelarve poolel sellega kohaneda.»

«Selle kaunisõnalisuse taga peitub aga karm reaalsus - kärped,» jätkas Ross. «Selles mõttes on väga enneaegne väita, et «oleme kärpinud absoluutse miinimumini». Kui mõnes üksikus kohas see võib ka nii olla, siis majanduses ja eelarves laiemalt see kindlasti nii ei ole. Ka õpetajad, ma olen kindel, valivad parema meelega üleilmse majandussurutise jätkudes palgakärpe töötuks jäämise asemel.»

Rossi sõnul tuleb mõelda «erakordsete sammude kategoorias». Lisaks tuleb arvestada, et tasakaalus tuleb hoida ka 2010. ja 2011. aastate eelarveid ning selleks on vaja kasutada kõiki kokkuhoiu võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles