Eurogrupi uueks juhiks saab ilmselt Hollandi rahandusminister

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The netherlands' finance minister Jeroen Dijsselbloem poses during a meeting with his Italian counterpart on January 8, 2013 at the Italian finance ministry in Rome. AFP PHOTO / VINCENZO PINTO
The netherlands' finance minister Jeroen Dijsselbloem poses during a meeting with his Italian counterpart on January 8, 2013 at the Italian finance ministry in Rome. AFP PHOTO / VINCENZO PINTO Foto: VINCENZO PINTO/AFP

Hollandi rahandusministrist Jeroen Dijsselbloemist saab ilmselt järgmine eurotsooni rahandusministreid ühendava eurogrupi juhiks, kirjutab Reutes.

Eurogrupi rahandusministrid peaksid otsustama 21. jaanuaril, kellest saab praeguse eurogrupi juhi, Jean-Claude Junckeri järeltulija eurotsooni kõige mõjuvõimsama poliitilisi otsuseid tegeva grupi etteotsa.

Uudisteagentuuri teatel tuuritab Dijsselbloem praegu mööda Euroopa riikide pealinnu. Esmaspäeval kohtus ta Euroopa Nõukogu presidendi Herman Van Rompuy, aga ka Belgia ja Luksemburgi rahandusministritega. Eile käis ta Roomas ja täna peaks olema Pariisis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles