Jaapan lubab osta ESMi võlakirju

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani rahandusminister Taro Aso
Jaapani rahandusminister Taro Aso Foto: SCANPIX

Jaapani uus rahandusminister Taro Aso ütles teisipäeval, et Jaapanil on kavas osta Euroopa Stabiilsusmehhanismi (ESM) emiteeritavaid võlakirju aitamaks leevendada eurotsooni finantsprobleeme ja stabiliseerida jeeni.

Võlakirjade ostmiseks kasutab valitsus riigi välisvaluutareservi. Minister ei täpsustanud, kui suures koguses on kasvas võlakirju osta. Ostmine võib alata juba teisipäeval, kui ESM alustab võlakirjade müüki.

Jaapan, millele Euroopa on peamine eksporditurg, on varem ostnud miljardite dollarite eest Euroopa Finantsstabiilsuse Fondi (EFSF) võlakirju.

Euroopa finantskriisist väljatoomine aitab kaasa jeeni stabiliseerumisele ja seetõttu Jaapan jätkab ESM-i võlakirjade ostmist, selgitas minister.

Jeeni tugevus on viimasel ajal tekitanud probleeme Jaapani eksporditööstusele. Kuid pärast Shinzo Abe tõusmist peaministriks on jeen nõrgenenud, kuna peaminister on lubanud rakendada lõdvemat rahapoliitikat, et hoogustada majandust ja saada jeeni kurssi allapoole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles