Pindi analüütik: järgmisena aktiveerub maade ja majade turg

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pindi ootab maade ja majade turu aktiivsemaks muutumist.
Pindi ootab maade ja majade turu aktiivsemaks muutumist. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kui 2012. aastal kasvas Tallinnas tehingute arv korteriomanditega 23 protsendi võrra, siis 2013. aastal on oodata ka aktiveerumist maade-majade turul.

«Harjumaa eramute ja elamumaade tehingute arvus märkimisväärset muutust mullu aset ei leidnud, küll aga annab suurenenud huvi kasv ning kiirelt kerkinud tehingute arv korteritega tunnistust, et lähiajal aktiveerub ka eramuturg,» sõnas Pindi Kinnisvara analüütik Siim Simson. «Mõnevõrra rahulikumalt kasvab tehingute maht elamumaadega, kuna ise eramu ehitamine ei ole tänases turu seisus alati parim valik, sest häid eramupakkumisi on veel piisavalt,» ütles ta.

2011. aastal tehti Harjumaal hoonestatud elamumaadega 1146 ja hoonestatud elamumaade ehk eramutega 589 tehingut. Mullu olid numbrid vastavalt 1224 ja 554.

«Tehingute arvu kasv 10-15 protsendi võrra on täiesti reaalne, iseasi, kas see ka kohe hinnamuutuses kajastub,» lausus Simson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles