Merko Ehitus vaidlustas TÜ Kliinikumi meditsiinilinnaku hanke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ Kliinikum on tegevuse haardelt üks suuremaid riigi sihtasutusi.
TÜ Kliinikum on tegevuse haardelt üks suuremaid riigi sihtasutusi. Foto: Kristjan Teedema

AS Merko Ehitus Eesti vaidlustas riigihangete vaidlustuskomisjonis Sihtasutuse Tartu Ülikooli (TÜ) Kliinikum korraldatud Maarjamõisa meditsiinilinnaku teise etapi ehitushankel AS-i Ehitusfirma Rand ja Tuulberg ja Astlanda Ehitus OÜ esitatud ühispakkumise vastavaks ja edukaks tunnistamise otsused, teatab BNS.

Merko esitas vaidlustuse 2. jaanuaril. Riigihangete vaidlustuskomisjoni kantselei nõunik Triin Vilman ütles esmaspäeval BNS-ile, et komisjon ootab hankijalt hankeseletust, seega pole komisjoni otsuse tegemise aega veel määratud.

Varasema info põhjal kuulutas Sihtasutus TÜ Kliinikum enne jõule kliinikumi Maarjamõisa meditsiinilinnaku teise etapi ehitushankel edukaks Ehitusfirma Rand ja Tuulbergi ja Astlanda Ehituse ühispakkumise, mille maksumus koos käibemaksuga on ligikaudu 57,3 miljonit eurot.

Sihtasutuse pressiesindaja Kristi Tael ütles toona BNSile, et hankelepingu sõlmib kliinikum eeldatavasti jaanuaris.

Varasema info põhjal laekus hankele kokku kolm pakkumist. Tael on varem BNSile öelnud, et meditsiinilinnaku teise etapi ehitustöid on kavas alustada 2013. aasta alguses ja tööd peaksid lõppema 2015. aastal.

Ehitushanke eeldatav maksumus oli varasema info põhjal 70 miljonit eurot. Hankega rajatakse meditsiinilinnaku J-, K- ja L-hoone. Hoonete suletud netopind on ligi 30 200 ruutmeetrit, hoonetel on maksimaalselt 11 korrust, millest kaks on maa-alused. Lisaks rekonstrueeritakse hankega osaliselt A-hoone. Ehitustöid rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Meditsiinilinnaku teise etapi ehituse rahastamiseks võtab sihtasutus riigihanke tulemusel 45 miljonit eurot investeerimislaenu Swedbank AS-ilt. Lepinguperiood on 120 kuud, 20-aastase tagasimaksegraafikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles