Estonian Airi nõukogu kiitis pilootide kollektiivlepingu heaks

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmer (esiplaanil)  ja nõukogu esimees Erkki Raasuke ajakirjanike ees.
Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmer (esiplaanil) ja nõukogu esimees Erkki Raasuke ajakirjanike ees. Foto: Mihkel Maripuu

Täna kogunenud Estonian Airi nõukogu kiitis Eesti Liinilendurite Assotsiatsiooniga (ELA) sõlmitava kollektiivlepingu heaks.

Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmer kinnitas täna ajakirjanikele, et pilootide streik jääb ära, vastav kokkulepe on ka allkirjastatud. «Täna saame kinnitada meie reisijatele, et kõik Estonian Airi lennud toimuvad graafikujärgselt vastavalt kinnitatud lennuplaanile,» kinnitas Palmer.

«Kollektiivlepingu näol, mis sündis osapoolte kompromissina, on ettevõttes tagatud töörahu,» lisas Menning.

Kollektiivleping reguleerib muuhulgas töö- ja puhkeaega, töötingimusi ning tööandja ja assotsiatsiooni vahelisi suhteid. 

Lennufirma juhtkond ja ELA esindajad jõudsid kollektiivlepingu osas põhimõttelisele kokkuleppele laupäeval pärast neli päeva kestnud läbirääkimisi.
 
Eesti Liinilendurite Assotsiatsiooniga sõlmitud kollektiivleping laieneb kõikidele Estonian Airi pilootidele. ELA-sse kuulub ligi 80 pilooti, neist ligi 70 töötab Estonian Airis. 

Eesti Stjuuardite ja Stjuardesside Ametiühing ning Estonian Air sõlmisid 13. detsembril 2012 uue kollektiivlepingu, mis kehtib 2013. aasta lõpuni. Stjuuardite ja Stjuardesside Ametiühingut ühendab ligi 80 salongiteenindajat.


 

ELA juhatuse esimees Rauno Menning lausus ETV hommikuprogrammis «Terevisioon», et pilootide palgatingimused jäid lepingus samaks, kuid töö- ja puhkeajas on muutusi. Muudetud on ka seda osa, mis puudutab pilootide vanemusjärjestust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles