Air Balticu eksjuht ei soovita firmal aktsiakapitali suurendada

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bertolt Flick.
Bertolt Flick. Foto: SCANPIX.

Läti lennufirma Air Baltic endine juht Bertolt Flick on saatnud Läti peaministrile kirja, milles ta ei soovita valitsusel lennufirma aktsiakapitali 54 miljoni lati võrra suurendada.

Aktsiakapitali suurendamise otsuse olid Air Balticu aktsionärid teinud 20. detsembri koosolekul.

«Läti transpordiministeeriumi selline tegevus üksnes kinnitab, et minu hagi Air Balticu aktsiate ja muude varade ebaseadusliku natsionaliseerimise kohta rahuldatakse ja ma saan tagasi varad, mis minult on ebaseaduslikult ära võetud,» ütles Flick oma kirjas.

Kui lennufirma aktsiakapitali suurendatakse või Baltijas Aviacijas Sistemase (BAS) varadega tehakse mingeid tehinguid, siis on see piisav alus, et alustada Läti riigiga investeerimisvaidlust, ütles Flick.

Ta lõpetab oma kirja üleskutsega, et Air Balticu kapitali ei suurendataks ega BASi varadega tehinguid ei tehtaks, ning nõuab oma varade tagastamist või kompenseerimist.

Läti transpordiministeeriumi kantsler Anrijs Matiss kinnitas kirja saamist ja ütles, et ministeerium koostab sellele vastust.

Flick vabastati Air Balticu juhi kohalt 2011. aasta oktoobris. Novembris võttis transpordiministeerium üle 47,2 protsenti BASile kuulunud Air Balticu aktsiatest. BASi üks omanikke oli Flick.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles