EKI toidukorv maksis detsembris rohkem kui kunagi varem

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odava toiduainena tuntud hakkaliha on tegelikult aastaga viiendiku võrra kallimaks läinud.
Odava toiduainena tuntud hakkaliha on tegelikult aastaga viiendiku võrra kallimaks läinud. Foto: Liis Treimann

Detsembris maksis Eesti Konjunktuuriinstituudi (EKI) toidukorv rohkem kui kunagi varem ehk 70 eurot 4-liikmelise pere peale nädalas.

EKI uuringust selgub, et aastaga kallines pere toidukorv 4,32 euro võrra. Võrreldes septembri toidukorviga mõjutas detsembris selle kallinemist kõige enam lihasaaduste 7-protsendine hinnatõus. Jahutatud liha kallines lausa 9,6 protsenti. 4-liikmeline pere kulutas nädalas lihasaaduste ostmisele 19,65 eurot.

Piimasaadusi ostis pere detsembris 16,54 euro eest nädalas.

Aiasaadustest läks kallimaks kartul.

Aastavõrdluses on kõige enam kallinenud lihasaadused, millele kulus detsembris 14,8 protsenti rohkem raha kui aasta tagasi. Hakkliha läks aastaga kallimaks 21,7 ja jahutatud liha 18,5 protsenti.

EKI toidukord on püsiva koostise ja kaaluga ning vastab 4-liikmelise Tallinna pere ühe nädala tegelikele ostudele Tallinna kauplustes. Toidukorvi kuulub 24 kaubagruppi 48 kindla toidukaubaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles