Transiidikeskus tegi konteineritega eelmisel kõigi aegade parima tulemuse

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuga sadam.
Muuga sadam. Foto: Raigo Pajula

Transiidikeskuse ASi Muuga konteinerterminal käitles käesoleva aasta detsembris 17 393 TEU'd (TEU on 20-jalase konteineri tingühik) ehk 15 protsenti rohkem kui aasta tagasi.

«Eelmise aasta kogutulemus on Transiidikeskuse jaoks kõigi aegade parim. Seda vaatamata teiste Läänemere riikide terminalide tugevale konkurentsile. Samas teeb aasta lõpus kahanenud kasvutempo veidi murelikuks – see viitab võimalusele, et Venemaal nõudlus importkauba järele väheneb ja majanduskasv peatub,» kommenteeris Transiidikeskuse juhatuse esimees Erik Laidvee. «Meie selle aasta eesmärgid on lihtsad – 24/7 müük, mis on suunatud kaubavoogude kasvatamisele.» 

Laidvee sõnul mõjutab Transiidikeskuse enda tegevuse ja regiooni majanduskonjunktuuri kõrval tulemust ka landlordi – Tallinna Sadama – ja selle omaniku – Eesti riigi – tegevus. «Vaatamata kahanevatele kaubavoogudele tõstab Tallinna Sadam igal aastal sadamatasusid ning operaatoreid koheldakse jätkuvalt ebavõrdselt,» rääkis Laidvee. «Kui suur osa operaatoreid tegutseb rangete koostöötingimuste raamistikus ja hoonestusõiguse alusel, siis ühele operaatorile maa müüakse. Sellest, et ühele väljavalitud operaatorile kandikul antud hoonestusõigust tegelikult üldse ei kasutata ja miljardi krooni eest arendatud terminalilaiendus kasutult seisab, ei jaksa enam rääkidagi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles