Kriis näksab ka ülikallite veinide hinnast

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veinikelder.
Veinikelder. Foto: Caro / Scanpix
Majanduskriis sunnib ka mainekaid Euroopa veinitootjaid oma tippveinide ja värskemate aastakäikude hindu kärpima. Samas ei tähenda ülikalli veini 50-protsendiline hinnalangus tagasiminekut kvaliteedis.

Taani online-ajalehe Pleasure.dk andmetel on Bordeux' kallimate punaste veinide hinnad langenud viimaste aastakäikude tasemele, näiteks Château Mouton Rothschild 2008 on paari aasta taguse ajaga võrreldes odavnenud poole võrra.

«Sel pole midagi kvaliteediga tegemist, kõik sõltub hoopis maailmaturust,» kommenteeris hindade langetamist veinikeldri Château Mouton Rothschild omanik Philippine de Rothschild.

Hindade kärpimine on kui muusika veiniarmastajate kõrvadele ja nad ei viivita sugugi. Nii on näiteks punane vein Château Leoville Barton pärast seda, kui hinda langetati 27-lt eurolt 23-le lühikese ajaga välja müüdud 85 protsendi ulatuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles