Piloodid usuvad, et streiki saab vältida

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Liinilendurite Assotsiatsiooni (ELA) juhatuse esimees Rauno Menning.
Eesti Liinilendurite Assotsiatsiooni (ELA) juhatuse esimees Rauno Menning. Foto: Liis Treimann

Eesti Liinilendurite Assotsiatsiooni (ELA) juhi Rauno Menningu kinnitusel ei taha piloodid streikima hakata ning täna-homme loodetakse jõuda kollektiivlepingu osas Estonian Airiga kokkuleppele.

Menning rääkis ERRi raadiouudistele, et ees seisab pingeline kohtumine, vahendab ERR Uudised.

Tema sõnul tahetakse lepingu üldises tekstis kokku leppida. «Ma ei saa lubada allkirju, aga me oleme valmis töötama hilisõhtuni välja,» kinnitas ta.

Menning lisas, et lõplikematest tulemustest võidakse teada anda homme. «Eesmärk ei ole korraldada aktsioone, vaid jõuda kokkuleppele,» rõhutas ta.

ELA esindajad veetsid suure osa eilsest päevast ja õhtust läbirääkimiste laua taga Estonian Airi juhtkonnaga, et leida kompromiss pankroti vältimiseks.

«Istume ELAga veel õhtul laua taha, et läbi rääkida. Siiamaani on kõnelused olnud konstruktiivsed ja loodetavasti saame mingile kokkuleppele alla kirjutada,» sõnas Estonian Airi juht Jan Palmér eile õhtul Postimehele.

Palmér ei tahtnud täpsustada, milliste tingimuste üle veel vaieldakse, märkides vaid, et eesmärk on saavutada kokkulepe, mis oleks piisavalt paindlik, et ettevõte saaks konkureerida teiste lennufirmadega.

«Kui me ei jõua kokkuleppele ning streik realiseerub, on selle kahjud nii suured, et raske oleks edasi tegutseda,» sõnas firmajuht, kinnitades, et streigi tagajärg võib olla pankrot. Palmér lisas, et streigi ajal kaotaks ettevõte kohutavalt palju raha – see ei võimaldaks edasi tegutseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles