Tähtsaimad asjad, mida tööotsijad sel aastal tööandjalt soovivad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
THI alanes kõigis kolmes Balti riigis.
THI alanes kõigis kolmes Balti riigis. Foto: SCANPIX

Raha pole see, mis ajab inimesi uue töökoha järele vaatama, vaid hoopis midagi muud, selgub CEB 50 000 töötajat hõlmanud uuringust.

Kõige tähtsam, mis töötajad tööandjalt ootavad, on stabiilsus, kirjutab Forbes. See on olulisem kui töötasu suurus, soodustused ja isegi tööandja poolne tunnustus ning austus.

Uuringust tuleb välja, et viis kõige tähtsamat asja, mida inimesed uut tööd otsides vaatavad, on:

1. Stabiilsus

2. Töötasu suurus

3. Tunnustus

4. Tervisegarantiid

5. Võimalus töö- ja eraelu paindlikuks ühildamiseks

CEBi tegevdirektori Brian Kropi sõnul on töötajate käitumine alates 2009ndast aastast oluliselt muutunud – kui siis olid inimesed rõõmsad ainuüksi töö olemasolu üle, siis viimase 9 kuu jooksul on saanud taas oluliseks töötasu suurus. «Inimesed võisid nõus olla palgakärbetega rasketel aegadel, kuid nüüd eeldavad nad, et palgad tõusevad – või nad lähevad mujalt otsima suuremat palka,» ütles Kropp.

Selles nimekirjas on tunnustus asi, mida viie kõige olulisema asja hulgas varem polnud. Nii nagu hea töötasu puhul, on ka see midagi, mida töötajad eeldavad normaalselt töökohalt. «Ei ole enam nii, et oled rõõmus lihtsalt töö üle – nüüd eeldavad inimesed, et neid tunnustatakse ja märgatakse nende isiklikku panust,» selgitas Kropp.

Mis puutub töö ja eraelu ühildamisse, siis sellest on saamas aspekt, mis on oluline kõikidele töötajatele, mitte ainult väikeste lastega naistele. «Kui inimesed räägivad töö ja eraelu ühildamisest, siis see ei tähenda, et nad ei tahaks enam niipalju töötada, nad lihtsalt soovivad paindlikult ise oma tööaega valida,» ütles Kropp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles