Halvad harjumused, mis ohustavad su äri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hirmu tundmine on ettevõtja jaoks ohtlik harjumus.
Hirmu tundmine on ettevõtja jaoks ohtlik harjumus. Foto: SCANPIX

Sa ei suuda päeva alustada oma kohvita ja istud alati koosolekutel samal toolil? Need harjumused on kahjutud. Seevastu mitmed (ja väga levinud) harjumused võivad su ettevõttele suurt kahju tuua.

Siin on viis halba harjumust, mis tasuks maha jätta:

Puudulik delegeerimine. Loomulikult võid sa teha 80-tunniseid töönädalaid, aga tõenäoliselt ei suuda sa seda eriti kaua. Investeeri parimatesse inimestesse, keda saad endale lubada ja delegeeri neile ülesandeid, mida nad täita suudavad. Ise saad keskenduda sellele, milles oled parim ja ettevõtte käivitamine läheb sujuvamalt.

Kõige kontrollimine. Muidugi tahaksid sa ettevõtjana, et kõik oleks sinu kontrolli all. Paraku tekitab see mõtteviis olukorra, kus kontoris peavad kõik otsused käima läbi sinu töölaualt ja see omakorda põhjustab äri aeglustumist, frustreerib sinu töötajaid ja ka kliente.

Reaktiivsus vs proaktiivsus. Endiselt kohtab ettevõtjaid, kellel nagu polegi selget tulevikuplaani. Strateegiline mõtlemine on see, mida peaks arendama.

Ajaraiskamine. E-mail ja Facebook kuuluvad siia kategooriatesse. Inimesed arvavad, et sotsiaalmeedias suheldes on nad proaktiivsed ja tegelevad multitaskinguga, kuid tegelikult tundub kogu idee sellest üsna väheproduktiivne. Muuda harjumuseks vaadata oma postkasvi 2-3 korda päevas ja planeeri ka sotsiaalmeediale kuluvat aega.

Hirm. Ettevõtjate halvim harjumus ja suurim oht produktiivsusele. Hirm ebaõnnestuda, hirm teha otsuseid või teisi ärritada uuristab sinu produktiivsust ja äriedu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles