Apple kaotas Hiinas järjekordse autoriõiguste rikkumisega seotud kohtuprotsessi

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i logo
Apple'i logo Foto: SCANPIX

Apple'ile mõisteti Pekingi kohtus miljoni jüaani (120 000 euro) suurune trahv, kuna ettevõte lubas oma veebipoodi App Store'i üles laadida rakendusi, mille abil oli võimalik osta kohalike kirjanike teoseid autoritasusid maksmata.

Kahjutasu jaotatakse kaheksa kahju kannatanud kirjaniku ning kahe ettevõtte vahel, kirjutab Reuters.

Kirjanikud kaebasid Apple'i kohtusse eelmisel aastal, väites, et see lubas oma veebipoest alla laadida rakendusi, mis müüsid illegaalselt nende e-raamatuid. Kirjanike grupp taotles kokku kümme korda mõistetust suuremat ehk 10 miljoni jüaani (1,2 miljoni euro) suurust kahjutasu.

«Me oleme kohtuotsuses pettunud. Mõned meie enim müüvad kirjanikud said ainult 7000 jüaani. Kohtuotsus annab selgelt piraatlust julgustava signaali,» ütles kirjanike grupi kõneisik Bei Zhichzeng.

Apple ütles oma ametlikus teates, et võtab autoriõiguste rikkumisi «väga tõsiselt».

«Me oleme pidevalt uuendamas oma teenuseid, pakkumaks sisu loojatele paremat abi oma õiguste kaitsmisel,» ütles Apple'i kõneisik Carolyn Wu.

Apple'il on ka varem Hiinas autoriõigustega probleeme tekkinud, eelmise aasta juunis maksis ettevõte Hiina firmale Proview Technology iPadi nime kasutamise õigustega seotud kohtuprotsessi lõpetamiseks 60 miljonit jüaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles