Ida-Virumaal antakse korterid üürile tasuta

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühja korterisse on tänapäeval keeruline üürnikke leida.
Tühja korterisse on tänapäeval keeruline üürnikke leida. Foto: Caro / Scanpix

Kuna üüriturg on korteritest üle ujutatud, siis on on märgatavalt langenud üürihinnad, mis algavad Ida-Virumaal lausa null kroonist, nii et üürniku kanda jäävad vaid kommunaalmaksud.

AS Arco Vara Kinnisvarabüroo Jõhvi esinduse maakleri Ivika Villersi sõnul on üürituru elavnemine seotud sellega, et inimesed ei saa oma kortereid müüdud ja selleks, et pääseda kommunaalmaksete tasumisest, üüritakse need välja, kirjutab Põhjarannik.

Villers lisas, et üürikorterite pakkumine ületab juba nõudlust ja paremini lähevad kaubaks sellised elamispinnad, mis on spetsiaalselt üürimiseks kohandatud ning kus on olemas nii mööbel kui kodutehnika.

«Kui soovisin ise oma korterit välja üürida, et müügiks paremaid aegu oodata, oli huvilistel esimene küsimus, kas korteris on pesumasin ja voodi. Lõpuks viisin sinna vajalikud asjad ja üürisin korteri välja nullkroonise rendiga, et üürnik tasuks lihtsalt kommunaalmaksud,» tõi ta näite.

Ta ennustas nullrendi suuremat levikut eelkõige sügisest, vahetult enne uute küttearvete saabumist.

Kirde Kinnisvara OÜ juhataja Virge Tiiriku sõnul päris nullkroonise rendiga pole ta siiani kortereid vahendanud, küll on korteriüüriks olnud 500 krooni. Pindi Kinnisvara/ERI Kinnisvara aga on mitu korterit välja üürinud 50 krooni eest kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles