Rootslaste toetus eurole kasvab

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kroonid
Rootsi kroonid Foto: Wikipedia

Rootslaste toetus eurole on kasvamas; täna avaldatud uuringutulemuste kohaselt on Euroopa ühisraha kasutuselevõtu toetajaid juba vastastest rohkem.

Tuhandest küsitletust 47 protsenti ütles, et soovib Rootsi ühinemist euroga, samas kui selle vastu oli 45 protsenti, ilmnes Sifo instituudi uuringust.

Kaheksa protsenti ei osanud vastata, kas tasub euro nimel Rootsi kroonist loobuda.

Sifo juht Toivo Sjören pidas usutluses Rootsi televisioonile üheks euro populaarsuse kasvu põhjuseks krooni nõrgenemist euro suhtes. Rootsi kroon on 1. septembrist alates kaotanud oma väärtusest euro suhtes pea veerandi.

Sarnases uuringus, mille detsembris korraldas Rootsi riiklik statistikaamet, toetas 6700 küsitletud rootslasest euroga ühinemist vaid 37,5 protsenti, vastaseid aga oli tervelt 47,5 protsenti.

Üheksa miljoni elanikuga Rootsi on olnud Euroopa Liidu liige 1995. aastast saadik, kuid 2003. aastal toimunud rahvahääletusel tõrjusid rootslased eurotsooniga ühinemise.

Sifo viis oma viimase uuringu läbi ajavahemikul 6.-8. aprill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles