Fjodor Berman: lõppenud aasta tulemustega ei saa rahul olla

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BLRT Grupi juht Fjordor Berman
BLRT Grupi juht Fjordor Berman Foto: Stanislav Moshkov/Den za Dnjom

Lõppenud aasta oli meie kontserni jaoks märgilise tähendusega - tähistasime 100. juubelit, kuid selle aasta tulemustega me rahul olla ei saa, eriti laevaehituse valdkonnas, lausus BLRT Grupi juhatuse esimees ja suuromanik Fjodor Berman.

Bermani sõnusti ei ole olukord merevedude turul ja sellega seonduvatel aladel, sealhulgas laevaehituses, kiita. Siiski võttis ettevõte Bermani sõnul ette nii keerulisi projekte nagu keskkonnasõbralikke puksiiride,    gaasi jõul töötavate parvlaevade, põhjasüvendi ja tuuleparkide teenindamiseks mõeldud katamaraanide ehituse. «Kontserni eelarvele mõjusid need projektid negatiivselt, kuid nendega saadud kogemus on hindamatu ja avab uusi võimalusi,» tõdes Berman.

2012. aasta rõõmustas Bermani sõnul sellega, et Riias jõudis lõpule Baltimaade kaasaaegseima ja suurima metallitoodangu töötlemiskeskuse rajamise esimene etapp. Ka samalaadne keskus Eestis läbis uuenduse.

Suure sammu tegi kontsern tema sõnul ka gaasi tootmise vallas - Liepajas ja Dnepropetrovskis hakkasid tööle kaasaaegseimad gaasitehased.

Uus aasta tuleb Bermani sõnul keeruline, kuid  vähemalt sama huvitav. «Me jätkame laevade ja pargaste ehitust kalatööstuse tarbeks, katamaraanide ehitust tuuleparkide teenindamiseks ning kraanade ja muude seadmete tootmist nafta- ja gaasitööstuse jaoks. Klaipedas kavatseme rajada jäätmete transportimiseks mõeldud kompleksi (lisaks juba käivitatud vedelkaupade terminalile),» rääkis ta.

«Vaatamata kestvale majanduskriisile jätkame investeeringuid personali täiendõppesse ning tehnoloogiate ja seadmete uuendamisse, mis annab võimaluse tõsta tootmise efektiivsust ja suurendada käivet ning seeläbi teenida ka kasumit,» lausus Berman.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles