If Kindlustus: ärge parkige autosid räästa alla

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääpurikad.
Jääpurikad. Foto: Toomas Huik

Sulailmaga kujutab jää ja lumi maja katustel ohtu nii jalakäijatele kui ka autodele. If Kindlustus palub jalakäijatel olla jätkuvalt väga tähelepanelik ning autosid võimaluse korral räästa alla mitte parkida.

If Kindlustuse teatel on nad viimase paari päevaga saanud kolm teadet, kus katuselt langenud lumi on sõidukeid lõhkunud ning kindlustusfirma tuletab meelde, et jätkuv sulailm on ohtlik nii jalakäijatele kui ka autodele.

If Kindlustuse vastutuskindlustuse tootejuhi Aune Pärna sõnul võivad katuselt langenud lume kahjustused olla väga suured. «Inimesed ilmselt ei mõtle väga selle peale,  mida tähendab vastutada maja katuselt kukkuva lume ja jää purustuste eest, langegu see siis kas autole või veel hullemal juhul, jalakäija peale,» rääkis ta.

Pärn märkis, et vastutuskindlustusega võtab kindlustusselts need riskid ühistu eest enda kanda. Kindlasti aga ei tohi ka kindlustuslepingu olemasolul unustada hoolsust ja heaperemehelikku käitumist ning hoone omanikul, sh korteriühistutel, tuleks oma maja katused ja räästad lumest ning jääst võimalikult puhtad hoida,  lisas Pärn.

Pärn tõi kahjustuse ulatuse näiteks juhtumi, kus katuselt kukkunud lumi vigastas sõidukit, mille omanikul oli kasko teises seltsis. Teine selts hüvitas kahju ja esitas regressinõude hoone omanikule. Hoone omanikul oli Ifis vastutuskindlustus ning hüvitise suurus oli 6000 eurot.

Oluliselt tõsisemad võivad olla tagajärjed juhul, kui lumi ja jää vigastavad inimest. Nii tabas jalakäijat katuselt kukkunud jääpurikas ja tekitas raskeid vigastusi. Taastusravi kestab Pärna sõnutsi juba mitmendat aastat ja võib veel aastaid edasi kesta, mistõttu lõplikku kahjusummat veel öelda ei oska, kuid siiani on kindlustusselts hüvitanud juba üle 10 000 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles