Venemaal tõusid hinnad oodatust rohkem

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupmees Krasnojarskis kliendile kuuske näitamas. Kuusk maksab Krasnojarskis vähemalt 1000 rubla (ligi 25 eurot) ehk mullusega võrreldes 30 protsenti rohkem.
Kaupmees Krasnojarskis kliendile kuuske näitamas. Kuusk maksab Krasnojarskis vähemalt 1000 rubla (ligi 25 eurot) ehk mullusega võrreldes 30 protsenti rohkem. Foto: SCANPIX

Selle aasta kokkuvõttes on Venemaa inflatsioon 6,6 protsenti, teatas riigi statistikaamet.Hinnatõus osutus kiiremaks ka majandusministeeriumi detsembri keskel avaldatud ootustest.

Detsembri keskel prognoosis ministeerium hinnatõusuks 6,5 protsenti, vahendab lenta.ru.

Detsembris tõusid kaupade ja teenuste hinnad Venemaal 0,5 protsenti. Tänavune hinnatõus osutus kiiremaks kui 2011. aasta 6,1 protsenti.

Selle aasta jooksul on majandusministeerium oma prognoosi mitmeid kordi ümber vaadanud. Aasta alguses ootas majandusministeerium aasta kokkuvõttes 6-protsendilist inflatsiooni. Hiljem kergitati ootust seitsme protsendini ja oktoobrikuu nullkasvu tulemusena langetati seda uuesti.

2013. aastaks prognoosivad majandusministeeriumi ametnikud 6,7-protsendilist inflatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles