R-Kiosk Estonia juhatuses on kaks uut liiget

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
R-Kiosk Narvas.
R-Kiosk Narvas. Foto: SCANPIX

ASi R-Kiosk Estonia juhatusse kuuluvad möödunud nädala reedest alates Ivar Vendelinile lisaks Tiia Ilves ja Katrin Karu.

Ilves on ajakirjanduse hulgimüüja Lehepunkt OÜ tegevjuht ja Karu on olnud R-kioskite endise omanikettevõtte Rautakirja Estonia finantsjuht, kirjutab BNS.

R-Kiosk ja Lehepunkt kuulusid varem Helsingi börsil noteeritud Sanoma Groupi, kuid tänavu omandas ettevõtted Norra päritolu pereettevõte Reitan Servicehandel.

Reitani grupile kuulub pärast R-kioskite omandamist 2500 kioskit Euroopas, millega ettevõte on turul suuruselt teine Prantsuse Lagardere'i järel. Rootsis kuuluvad Reitan Servicehandelile kioskid Pressbyrån ja 7-Eleven.

Reitani grupp on Norra suuruselt viies firma, millele kuuluvad jamüügifirma Rema 1000, Reitan Servicehandel, Reitan Eiendom ja naftakontsern Uno-X. Lisaks on Reitani grupil 15,6-protsendiline osalus jaemüügifirmas Axfood. Reitani grupi eelmise aasta käive oli 64 miljardit Norra krooni.

Reitani perefirma asutasid 1948. aastal Margit ja Ole Reitan. Praegu juhib gruppi nende poeg Odd Reitan, kes mullu sai 60-aastaseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles