Ameeriklane ega eurooplane WTO juhiks ei saa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siluetid WTO Genfi peakorteri pressiruumi seinal.
Siluetid WTO Genfi peakorteri pressiruumi seinal. Foto: SCANPIX

Brasiilia nimetas reedel üheksanda kandidaadina Maailma kaubandusorganisatsiooni (WTO) järgmise juhi kohale Roberto Azevedo.

Azevedo näol on tegemist senise Brasiilia saadikuga WTO juures, kes on sellel ametikohal olnud alates 2008. aastast. Ta on esindanud oma riiki muuhulgas vaidluses Ühendriikidega puuvillatoetuste üle.

Brasiilia kandidaadi kõrval on WTO järgmise juhi kohale esitatud veel kaheksa kandidaati. Seda on teinud Lõuna-Korea, Costa Rica, Ghana, Indoneesia, Keenia, Jordaania, Mehhiko ja Uus-Meremaa.

«Brasiilia kandidatuur peegeldab seda tähtsust, mida riik omistab WTO tugevdamisele,» seisis riigi välisministeeriumi avalduses.

Lõuna-Korea esitas reedel ametikohale oma kaubandusministri Taeho Barki kandidatuuri.

Organisatsiooni 158 liikmesriigil on kandidaatide esitamiseks aega kuni esmaspäevani. WTO üldkogu teatab organisatsiooni järgmise juhi nime järgmise aasta 31. mail.

Prantslane Pascal Lamy on olnud organisatsiooni juhi ametikohal 2005. aastast ning tema ametiaeg lõpeb tuleva aasta 31. augustil.

Vaatlejate hinnangul on tõenäoline, et WTO järgmiseks juhiks ei saa ameeriklast ega eurooplast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles