Majanduslangus annab hoobi pulmatööstusele

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Majanduslangus annab hoobi ka USA 60 miljardi dollarilise mahuga pulmatööstusele, kuid turgutab kosjakontoreid ja tutvumisportaale, kirjutab Yahoo News.

Prognooside kohaselt kulutavad noorpaarid pulmapidudele keskmiselt 24 protsenti vähem kui 2007. aastal, tõmmates kulusid kokku kõigelt alates külaliste arvust ja lõpetades lilleseadetega. Hiljutise uuringu tulemused näitavad, et 75 protsenti pulmapidudest toimuvad vähendatud eelarvega.

Majanduse kesine seis ei mõjuta aga mitte ainult pulmapidu, vaid ka abielupaaride edasist elu. On üldteada fakt, et finantspingetest põhjustatud stress on lahutuste peamine põhjus. Kuid Yahoo Newsi andmetel kinnitavad 37 protsenti USA lahutusadvokaatidest, et lahutuste arv praeguses majandusolukorras väheneb. Põhjus on lihtne: lahutus on rahalisest vaatenurgast kõige rumalam samm, mida ette võtta. See toob kaasa advokaadi- ning kohtukulud ning lisaks tuleb soetada teine eluase. Lihtne lahutus maksab USAs 5000 - 25 000 dollarit ning keerulisemal juhul võivad kulud ulatuda 100 000 dollarini. 

Võib-olla oleks praegusel ajal õigem jääda vallaliseks ja kaaslase otsimisele mitte panustada? Nii The Economist kui CNN kirjutavad, et kosjakontorite ja tutvumisportaalide äri kogub majanduslanguse ajal populaarsust. Buffalo Niagara Introductionsi juht Patti Novak tunnistab, et nende klientide arv on viimase kaheksa kuu jooksul 30 protsenti kasvanud. 

"Rasketel aegadel on inimestel veelgi raskem üksindust taluda. Ka siis, kui laupäeva õhtul võid endale lubada ainult popcorni, on parem seda kellegagi jagada," lausus ta. 

eHarmony juht Greg Waldorf tõdes, et eelmise aasta septembrist selle aasta jaanuarini kasvas nende veebilehe kasutajate arv mullu sama ajaga võrreldes 20 protsenti. Ta lisas, et külastajate arv oli keskmisest kõrgem päevadel, mil USA börsiindeks Dow Jones langes enam kui 100 punkti. "Kellegagi koos on raskeid aegu kergem üle elada," põhjendas Waldorf The Economistile. 

Samas ei ole armastuse otsingud suunatud vaid hingesugulase leidmisele. Nii kirjutab New York Times, et armastusromaanide müüginumbrid on samuti tõusuteel. Maailma juhtiva romantilise ilukirjanduse väljaandja Harleqin Enterprises'i tulud kasvasid neljandas kvartalis 32 protsenti.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles