IRL soovib valitsemiskulusid 10 protsenti vähendada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi hinnangul suurendaks maksutõus ka tööpuudust.
IRLi hinnangul suurendaks maksutõus ka tööpuudust. Foto: Toomas Huik

Isamaa ja Res Publica Liidu volikogu ei nõustu sotside ettepanekutega järsuks maksutõusuks ja soovib selle asemel riigivalitsemiskulusid vähemalt 10 protsenti kärpida.

Volikogul leiti, et neljapäeval valitsuses kokku lepitud 2,5-miljardiline kärbe pole eelarve tasakaalustamiseks piisav ja ehkki rahandusminister lubas juba eelmisel nädalal esitada valitsusele konkreetsed ettepanekud, kust kavatsetakse täiendavaks kärped teha, pole seda seni kahjuks tehtud.

«Venitamine ning ajakaotus on Eestile juba sadu miljoneid kroone maksma läinud, selle jätkumine võib meid väga raskesse olukorda seada,» vahendas IRL pressiesindaja volikogu arvamust.

Ühtlasi leidis volikogu, et ei saa mingil juhul nõustuda sotsiaaldemokraatide ettepanekutega järsuks maksude tõstmiseks. «Majanduskriisi olukorras viiks maksude selline tõus majandusliku aktiivsuse järsu languseni ning suurendaks järsult tööpuudust. Seetõttu pole maailmas otseste maksude tõstmisele ka mindud, pigem on neid alandatud,» märkis IRL volikogu.

Volikogu leidis, et maksude tõstmise asemel tuleks kokkuhoiukohti otsida riigivalitsemiskuludest, mida tuleks vähemalt 10 protsenti vähendada.

IRL volikogul avaldati ka muret ettevõtluse toetuspaketi lubamatu venimise pärast. Kuigi majandusminister on oma ettepanekud juba ammu valitsusele esitanud, on paketi esimene osa alles nüüd jõudnud parlamenti, ekspordigarantiide süsteemi puudutav osa seisab justiitsministri vastuseisu tõttu aga endiselt valitsuses kinni.

Volikogu pidas vajalikuks venitamine lõpetada ning ettevõtluse toetussüsteem tervikuna võimalikult kiirelt rakendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles