Uusi Lumia nutitelefone müüakse USAs suurte allahindlustega

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia Lumia 920.
Nokia Lumia 920. Foto: SCANPIX

Veidi rohkem kui kuu aega peale Nokia Lumia nutitelefonide uue seeria USA turule tulekut teevad kohalikud operaatorid neile juba suuri pühadejärgseid allahindlusi.

Mobiilsideoperaatori AT&T kaheaastase lepinguga on Amazoni veebipoest võimalik Nokia lipulaeva Lumia 920 osta 39 dollari eest ning Lumia 822 antakse Verizoniga lepingu sõlmimisel lausa tasuta kätte, kirjutab Wall Street Journal.

Allahindlused laienevad ka teistele uutele mudelitele, näiteks T-Mobile'-ga kaheaastase lepingu sõlmimisel pole Lumia 810 eest vaja samuti raha välja käia.

Seejuures ei ole teada, kas surve allahindlustele on tulnud telefonitootja või operaatorite poolt. Nokia kõneisik Doug Dawson ütles Wall Street Journalile, et telefonidele määratavad hinnad on küll alati edasimüüjate otsustada, kuid samas on pühadeperioodil eripakkumiste tegemine täiesti tavaline nähtus. Verizon keeldus allahindluste põhjust kommenteerimast ning T-Mobile väitis, et see on osa suuremast müügikampaaniast.

USAs pole pikaajaliste lepingute puhul telefonide soodushinnaga või tasuta andmises küll midagi enneolematut, samas vihjab mõnede analüütikute arvates fakt, et seda tehti vähem kui kaks kuud peale uue seeria turule tulekut, tarbijate oodatust väiksemale huvile Nokia Windows Phone 8 platvormi jooksutavate nutitelefonide vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles