Ravimiärimees Margus Linnamäe on hõivamas uut ärinišši

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Linnamäe
Margus Linnamäe Foto: Toomas Huik

AS UP Invest tütarettevõte OÜ Semteh Holding allkirjastas eelmisel nädalal lepingu, mille kohaselt on OÜ Semteh Holding omandamas ASi Semetroni aktsiad. Selle sammuga siseneb ärimees Margus Linnamäe juhitav UP Invest meditsiiniseadmete turule, kus seni aktiivselt osaletud pole.

«Usume, et koostöös Semetroniga suudame sellel konkurentsitihedal ja killustunud turul olla edukad,» sõnas AS UP Invest juhatuse liige Margus Linnamäe.

Tehing tehakse mitmes etapis ning esialgu omandab OÜ Semteh Holding 60 protsenti Semetroni aktsiatest. Semetroni 40 protsendi aktsiate omanikuna jätkab OÜ Baltland Invest, kelle omanikeringis on kõik tänased Semetroni tegevjuhtkonna liikmed, kes jätkavad ettevõtte juhtorganites ka peale tehingu jõustumist.

1992. aastal asutatud AS Semetron tegutseb Eestis meditsiiniseadmete ja – tarvikute müügi, hoolduse ja remondi valdkonnas ning läbi tütarühingu SIA Semetrons samas valdkonnas ka Lätis. Semetroni eelmise konsolideeritud käive oli EUR 5.85 miljonit, millest enamuse moodustas meditsiiniseadmete müügikäive. Semetron pakub tooteid järgmistes valdkondades: intensiivravi, päästemeditsiin, kirurgia, labor, radioloogia, taastusravi, oftalmoloogia, haigla- ja perearstitarbed, desinfektsioon ja haiglasisustus.

Tehing jõustub peale heakskiidu saamist konkurentsiametilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles