Marvell peab patentide loata kasutamise eest maksma 1,17 miljardit dollarit kahjutasu

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM3: ÜKS AMEERIKA DOLLAR  :TALLINN, EESTI, 16JUN03-
RAHARULL
ek/Foto EGERT KAMENIK POSTIMEES
TLNPM3: ÜKS AMEERIKA DOLLAR :TALLINN, EESTI, 16JUN03- RAHARULL ek/Foto EGERT KAMENIK POSTIMEES Foto: EGERT KAMENIK/PM/EMF

USA Pittsburghi ringkonnakohtu vandekohtunike kogu otsuse järgi peab pooljuhtkiipide tootja Marvell maksma Carnegie Melloni ülikoolile kahe patendi loata kasutamise eest 1,17 miljardit dollarit kahjutasu.

Vandekohus leidis, et Marvell rikkus kahte Carnegie Melloni ülikooli teadlaste poolt registreeritud patenti teadlikult, mistõttu võib kohtunik maikuus langetatava lõpliku otsusega nimetatud kahjutasu kuni kolmekordistada. Sel juhul oleks see üsna lähedal ettevõtte 3,96 miljardi dollari suuruse turuväärtusele, vahendab Reuters.

Marvell on väitnud, et kasutas Carnegie Melloni patenteeritud tehnoloogiaid oma kiipide puhul siiski «heas usus» ning on samas küsimuse alla pannud ka kõnealuste patentide kehtivuse.

Eilse kauplemispäeva lõpuks langes Marvelli aktsiahind 10 protsenti, peatudes 7,40 dollaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles