Tänasest jõustub lennundusleping Soome, Läti ja Norraga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaama lennurada
Tallinna lennujaama lennurada Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Pühapäeval jõustub Põhja-Euroopa funktsionaalse õhuruumiosa (NEFAB) rajamise riikidevaheline leping.

Lepingupartnerid Eesti, Soome, Läti ja Norra on praeguseks lõpetanud riiklikud menetlused lepingu heakskiitmiseks ja ratifitseerimiseks, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Nelja lepinguosalise riigi eesmärk on parandada lennuliikluse korraldamist õhuruumis, lennuliikluse teenustes, tugiteenustes ja tehnilistes süsteemides. Meetmete rakendamisel vähenevad lennukaugused, lendude viivitused, lendudeks vajalikud kütusekogused ning samuti süsinikdioksiidi emissioonimäärad, mis annab arvukalt eeliseid kõigile sidusrühmadele.

NEFAB lepingu eesmärk on täita ühtse Euroopa õhuruumi õigusaktidest tulenevaid nõudeid, mis kohustavad liikmesriike tagama tulemusliku aeronavigatsiooniteenuste osutamise. Tegevuse paranemist oodatakse liikmesriikide, ametiasutuste ja teenusepakkujate vahelisest tihedamast koordineerimisest ja koostööst.

NEFAB-i hallatakse riiklikul tasandil ja asjaomaste ametiasutuste kaudu. NEFAB-i juhib nõukogu, kuhu kuuluvad transpordi- ja kaitseministeeriumid. Nõukogu abistavad kolm komiteed.

Esimene NEFAB-i nõukogu kohtumine toimub tuleva aasta veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles