Ohtlikud puudused projektis lükkavad Väo liiklussõlme ehituse edasi

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väo kavandatav liiklussõlm
Väo kavandatav liiklussõlm Foto: K-Projekt

Maanteeamet ja Tallinna linn otsustasid ühisnõupidamisel seoses Väo liiklussõlme tehnilises projektis leitud puudustega, et maanteeamet hakkab koostama ristmiku uut liikluslahendust ning seetõttu lükkub sõlme ehitus Euroopa Liidu järgmisse eelarveperioodi.

«Maanteeamet leidis Väo liiklussõlme tehnilises projektis puudused, millele ei olnud viidatud viimases liiklusohutuse auditis,» ütles ameti peadirektori asetäitja Kaupo Sirk. Ta tõi puuduste hulgas välja liialt kokkusurutud lahendusest tuleneva rambi kalde, mis võib tulevikus lume ja libeduse korral tekitada probleeme veokijuhtidele. Sirk kinnitas, et kuna uus Väo liiklussõlm saab olema üks Eesti tähtsamaid, siis tuleb selle ohutusse ja liikluse sujuvuse tagamisse suhtuda ülima tähelepanelikkusega ning võtta arvesse teistes suuremates liiklussõlmedes ilmnenud puudused.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium teeb valitsusele ettepaneku suunata Väo liiklussõlme ehituseks mõeldud raha Tallinna ringtee rekonstrueerimisse. Väo liiklussõlm on Euroopa Liidu järgmise eelarveperioodi teeobjektide prioriteet.

Euroopa Liidu käesolev eelarveperiood jääb ajavahemikku 2007-2013 ning järgmine aastatesse 2014-2020. Ühtekuuluvusfondi vahendid, mis on mõeldud  2013. aastaks, tuleb realiseerida hiljemalt 2015. aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles