Forbes: Vene esirikkurid kaotasid aastaga 380 miljardit dollarit

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Forbesi Vene rikkurite tabeli ainus naine Jelena Baturina koos abikaasa Juri Lužkoviga.
Forbesi Vene rikkurite tabeli ainus naine Jelena Baturina koos abikaasa Juri Lužkoviga. Foto: AP / Scanpix

Vene rikkurite «kuldse saja» varandus 2009. aastal ulatub ajakirja Forbes andmetel kokku 142 miljardi dollarini, eelmise aastaga võrreldes on see kuivanud kokku 380 miljardi võrra.


Saja rikkaima venelase hulgas pole ühtegi sellist, kelle majanduslik seis oleks 2008. aastaga võrreldes paranenud, vahendab

RIA Novosti

.

Kõige suuremaid kaotusi on pidanud vastu võtma senine liider Oleg Deripaska, kelle varanduse suuruseks Forbesi andmetel on 3,5 miljardit dollarit. Aastaga on ta kaotanud 25,1 miljardit dollarit.

Viiendalt kohalt kerkis tabeli uueks liidriks Mihhail Prohhorov, kelle varandus ulatub 9,5 miljardi dollarini.

Teisel kohal on Millhouse'i omanik Roman Abramovitš (8,5 miljardit dollarit) ja kolmandal Lukoili president Vagit Alekperov (7,8 miljardit dollarit).

Nagu mullugi on tabelis vaid üks naine - Jelena Baturina, kelle varandus on 4,2 miljardilt dollarilt kukkunud 900 miljoni dollarini. Baturina on Moskva linnapea Juri Lužkovi abikaasa.

Kui eelmisel aastal aasta pani Forbes pingeritta koguni 110 venelasest miljardäri, siis nüüd oli miljardäre vaid 32.

Venekeelne Forbesis avaldas Venemaa jõukaimate inimeste pingerea täna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles