Urmas Sule: haigetelt on lihtsam võtta

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sule.
Urmas Sule. Foto: Henn Soodla/Pärnu Postimees

Haiglate liidu juht Urmas Sule ütles haigekassaga käivat vaidlust kommenteerides, et küsimus pole pelgalt ühes hinnakirjamuudatuses ja see puudutab praktiliselt kõiki Eesti elanikke.


«Mulle tundub, et rahandusministeeriumil on lihtsalt mõnus võtta sealt, kus kõige vähem lärmi tõuseb - haiged ju ei protesti,» sõnas Sule.

Ta lisas, et sellised sadu tuhandeid Eesti inimesi puudutavad otsused ei tohiks sündida kusagil tagatoas kabinetivaikuses, vaid neid tuleks avalikult arutada. Selleks on haiglate liit teinud ettepaneku istuda ühise laua taha arstide, erialaliitude, haigekassa ja sotsiaalministeeriumi esindajatega.

Haigekassa nõukogu lükkaski täna otsuse tegemise 50 miljoni krooni kohta, mis väidetavalt radioloogia ja intensiivravi personali tööpäeva pikendamise tõttu üle jääb, edasi.

«Kardan, et selline teguviis hakkab lagundama muidu Eesti üsna hästi toimivat tervishoiusüsteemi ja viib siit häid spetsialiste ära,» lausus Sule.

Mis töölepingusse puutub, siis see on Sule hinnangul vaid raamistik edasiseks tegevuseks. «Töölepingud on individuaalsed ja neid ei ole võimalik tagantjärele muuta,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles