Danske tunnistab ahnust ja kriisieelset «kiiruspiirangute ületamist»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske Banki tegevjuht Eivind Kolding.
Danske Banki tegevjuht Eivind Kolding. Foto: SCANPIX

Danske Banki tegevjuht Eivind Kolding vabandas ühe esimese pankurina üldsõnaliselt selle eest, kuidas tema asutus end finantskriisi eel üleval pidas.

Kolding, Danske tegevjuht alates käesoleva aasta veebruarist ning nõukogu aseesimees perioodil 2005-2011, kirjutas Taani ajalehes Politiken avaldatud arvamusloos: «Soovides täita turgude ja investorite ootusi ning teenida kiireid kasumeid... libises meie fookus teatud määral ära [meie] pikaajalistelt väärtustelt. Me tunnistame seda ja me palume selle eest vabandust.»

Ühtlasi «eiras» pank tegevjuhi sõnutsi 2008-2009 aastate kriisile eelnenud tormilise kasvu perioodil «kiiruspiiranguid».

Esimesed reaktsioonid Koldingi avaldusele on olnud ettevaatlikud ja pigem skeptilised.

Nii võis Politikeni veebisaidilt leida selliseid kommentaare nagu «See pole vabandus. See on väike varjatud reklaam Danske Bankile» ja «Küllap märkas Eivind Kolding seda alles hiljutise läbikukkunud [reklaami]kampaania valguses».

Taani roheliste esindaja Euroopa Parlamendis Emilie Turunen ütles: «Minu üleskutse Eivind Koldingile on: jälgi nüüd hoolega, et see vabandus ei jääks esimeseks ja viimaseks selles pikas ülestunnistuste rivis, mida Danske Bankilt ja teistelt oodatakse.»

«Nüüd on väga tähtis, et vabandusele järgneksid ka konkreetsed teod ja muutused, et pangad oleksid tulevikus tervemad, tugevamad ja vastutustundlikumad,» ütles parlamendisaadik.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles