S&P langetas Küprose reitingu tasemele CCC+

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küprose tänavakaubandus.
Küprose tänavakaubandus. Foto: SCANPIX

Reitinguagentuur Standard and Poor's (S&P) langetas neljapäeval Küprose krediidireitingu kahe pügala võrra tasemele CCC+.

Finantskriisis saareriigi reitingu väljavaade jäi negatiivseks.

S&P põhjendas oma otsust sellega, et Küprose valitsusel on jäänud kõnelustel võimaliku abipaketi üle «üha vähem valikuid» ja teised eurotsooni riigi näivad abi osas kõhklevat.

Agentuur tunnistas siiski, et Küpros on läbirääkimistel Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF), Euroopa Liidu ja Euroopa Keskpangaga aeglaseid edusamme teinud. S&P tervitas ka saareriigi tuleva aasta säästueelarvet.

IMF teatas neljapäeval, et läbirääkimised Küprose, Euroopa Liidu praegu eesistujaga, ei leia lahendust enne aasta lõppu.

Nikosia palus abi juunis, kui Kreeka kriisi tagajärjel sattusid hätta kaks suurt Küprose panka. Küpros vajab hinnanguliselt 17,5 miljardit eurot, mis võrdub umbes saareriigi sisemajanduse koguproduktiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles