Praamisõit saartele kallines oodatust vähem

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Muhumaa
Parvlaev Muhumaa Foto: Liis Treimann

Tulevast aastast planeeritud praamipileti hinnaõus on oodatust väiksem, sest riigikogu eraldas parvlaevaühenduse toetuseks 600 000  eurot lisaraha.

Tuleva aastast tiheneb mandri ja suuremate saarte vaheline parvlaevaühendus ligi 900 reisi võrra, mis vähendab ootejärjekordi sadamates. Veomahu suurenemisega kallinevad alates veebruarist ka piletite hinnad.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi lennundus- ja merendusosakonna juhi Tarmo Otsa sõnul tuleb hinnatõus siiski väiksem kui esialgu planeeriti, kuna riigikogu eraldas parvlaevaühenduse toetusteks lisaraha 600 000 eurot. Iga-aastaselt kergitab parvlaevaliikluse kulusid ka kütuse hinnatõus ja tarbijahinnaindeksi kasv.

Nii hakkab näiteks Kuivastu-Virtsu liinil maksma tavapilet senise 2,24 euro asemel 2,60 ja sooduspilet 1,12 asemel 1,30 eurot. Sõiduauto pilet kallineb samal liinil seniselt 6,39 eurolt 7,40 euroni.

Uues hinnakirjas säilivad ka kõik senised soodustused, sealhulgas saareelaniku 50-protsendiline soodustus tavapileti hinnast.

Tihedamat üleveograafikut on soovinud nii Hiiu kui Saare maavalitsused ning ka kohalikud elanikud. «Kvaliteetne ja reisijate soovidele vastav parvlaevaühendus on saarte majandusarengu seisukohalt väga oluline,» ütles Tarmo Ots.

Hinnakirja muudatuse tulemusena muutuvad parvlaevagraafikud järgmisel aastal tihedamaks kolmel liinil. 2013. aastal kehtestatakse Virtsu-Kuivastu liinil aastaringselt tihendatud graafik reedeti ja pühapäeviti (kokku võrreldes selle aasta graafikureisidega ca 500 reisi rohkem). Samuti saab võrreldes selle aastaga tihedama graafikuga sõita Heltermaa-Rohuküla liinil (ca 260 reisi rohkem) ning suvisel perioodil Sõru-Triigi liinil (ca 100 reisi rohkem).

Reisijate ja sõidukite üleveo hinnakiri alates 1. veebruar 2013 Kuivastu-Virtsu, Rohuküla-Heltermaa ja Sõru-Triigi parvlaevaliinidel. Hinnad on eurodes ja sisaldavad käibemaksu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles