Pensionifond sundis riskifondi relvatootja aktsiad müüma

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Automaat Rock River Arms AR-15. Sarnase automaadiga toimus möödunud reedel koolitulistamine.
Automaat Rock River Arms AR-15. Sarnase automaadiga toimus möödunud reedel koolitulistamine. Foto: SCANPIX

Möödunud reedel toimunud koolitulistamise tõttu sundis California õpetajate pensionifond erakapitalifirmat müüma USA suurima relvatootja Freedom Group aktsiad.

Esmaspäeva õhtul helistas erakapitalifirma Cerberus Capital Management juhtidele California õpetajate pensionifond juht ning tõstatas küsimuse erakapitalifirma investeeringu USA suurima relvatootja Freedom Group aktsiatesse sobivuse kohta. Eile keskpäeval teataski Cerberus, et müüb oma osaluse relvatootjafirmas, kirjutab The New York Times.

California pensionifond on investeerinud Cerberusi fondi 750 miljonit dollarit, olles riskifondi üks mõjukamaid investoreid.

Reedel Connecticutis toimunud koolitulistamine toimus Freedomi valmistatud automaatrelvaga Bushmaster.

Reuters kirjutas, et New Yorgi pensionifondid vaatavad samuti oma investeeringud üle ning võivad müüa nelja relva- ja laskemoonatootja aktsiaid, mida fondil on kokku 18 miljoni dollari väärtuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles