Uurimine ei leidnud Märt Otsal süüd

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkurentsiameti peadirektor Märt Ots.
Konkurentsiameti peadirektor Märt Ots. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Vee kaebuse järel alustatud teenistuslik järelevalve menetlus ei leidnud konkurentsiameti juhi Märt Otsa tegevuses õigusrikkumist.

Majandusministeeriumi siseauditi juht Meeli Õismaa ja õigusosakonna juhataja Eva Vanamb kirjutavad menetluse kokkuvõttes, et ei ole tõendeid, et Märt Ots oleks 2007. aastal ASi Fortum Termest poolt esitatud soojuse piirhinna taotluse kooskõlastamisel tegutsenud huvide konflikti olukorras.

«Samuti puuduvad tõendid, et Märt Ots oleks seoses ASiga Fortum Termest rikkunud teisi korruptsioonivastases seaduses sätestatud keelde: toimingupiirangud või keelatud tehingud,» seisab menetluse kokkuvõttes.

Tallinna Vesi süüdistas Märt Otsa õigusrikkumises, sest Ots kinnitas Kunda Elamu soojusenergia piirhinna pärast seda, kui ettevõtte oli ostnud Fortum Termest. Ots oli ise vähemusosanik Kunda Elamus enne seda, kui Fortum ettevõtte ostis.

Teenistuslik järelevalve menetlus leidis, et Kundas kujunes soojuse piirhind Fortumi tehingu järel hoopis soodsamaks. Samuti leidis järelevalve, et Eestis on tavaline praktika arvestada soojuse piirhinna arvestuse juures ettevõtete soetamise väärtust. Fortum ostis Kunda Elamu varad kõrgema hinnaga kui oli ettevõtte bilansiline väärtus, mistõttu tekkis kahtlus, et Otsa osaluse tõttu võis Fortum maksta paremat hinda.

Majandusministeeriumi hinnangul püüdis Tallinna Vesi alusetute kaebuste esitamisega kangutada ametist konkurentsiameti juhti. Tallinna Veel on pooleli kohtuvaidlus konkurentsiametiga, sest viimane ei ole nõus neile kinnitama senisest kõrgemat veehinda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles