Kinnisvaraarendused ei tule omadega välja

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Toompark
Tõnu Toompark Foto: Peeter Langovits/Postimees

Kuigi eluasemeturg on aktiivne, on ehitushinnad nii kõrgele kerkinud, et arendusprojektides on raske ots otsaga kokku tulla ja uusi alustada, väitsid kinnisvaraspetsialistid.

Adaur OÜ juhatuse liige Tõnu Toompark ütles kolmanda kvartali 5 protsendilist ehitushinnaindeksi tõusu kommenteerides, et kinnisvaraärisse ja ehitusse antud laenude jääk on muude laenujääkide eeskujul vähenemise lõpetanud, kirjutab Äripäev. See ei tähenda samas, et laenumaht oleks kasvama hakanud: juulist septembrini suurenes kinnisvaraalase tegevuse finantseerimiseks antud laenude jääk võrreldes aastatagusega 4 protsenti, samas ehituslaenude jääk kukkus 22 protsenti.

1Partner Ehituse OÜ juhi Üllar Hinno sõnul pole kinnisvara müügihinnal ruumi liikuda, kuna ehitushind on nii palju tõusnud – aastaga 20–25 protsenti. «Projektid ei vea enam välja mitte sellepärast, et laenu ei saa – pankades on tingimused tegelikult suhteliselt head –, aga äriplaanid ei anna kuidagi välja,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles