Nn piimakombinaadi kvartalisse tulevad korterid ja pilvelõhkujad

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tere piimatööstuse piirkonnas on veel palju vaba maad, kuhu saab kortermaju ehitada.
Tere piimatööstuse piirkonnas on veel palju vaba maad, kuhu saab kortermaju ehitada. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinna linnavalitsus kavatseb esitada linnavolikogule kehtestamiseks detailplaneeringu, mis võimaldab ehitada Pärnu maantee ja Järvevana tee vahelisele endiste tööstusettevõtete alale elu- ja ärihooned.

Detailplaneeringuga luuakse võimalus rajada 13,32 ha suurusele maa-alale kokku 20 hoonet, neist kõrgeim kuni 16-korruseline elu- ja ärihoone. Ühtlasi näeb detailplaneering ette olemasolevate ärihoonete rekonstrueerimise ja laiendamise või olevas mahus säilitamise.

Planeeringualale on kavandatud kuni 348 korterit. Parklad on ette nähtud kompaktsetena hoonete alla, kahele või kolmele maa-alusele korrusele. Detailplaneeringu koostas OÜ Arhitektuuribüroo Ignar Fjuk. Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Skanska EMV AS.

Planeeringualal asunud tootmishooned on nüüdseks kas lammutatud või büroodeks kohandatud – kvartalis asuvad näiteks politsei- ja piirivalveameti kasutuses olevad hooned, Honda keskus, Isku mööblikauplus jne. Eri aegadel ja eri tüüpi hoonetega hoonestatud alal ei ole väljakujunenud tervikmiljööd.

Arvestades piirkonna linnaehituslikke eeldusi – hästi korraldatud ühistransport ja hea side linna teiste piirkondadega, tehnovõrkude olemasolu, sotsiaalsfääri objektide lähedus ja kaubandus-teenindusettevõtete paljusus - on planeeritud ala lähiala hakanud kujunema linna keskusega sarnaseks piirkonnaks, kus hoonete esimestel korrustel on kauplused või teenindusasutused ja kõrgematel korrustel elu- või bürooruumid. Planeeringus kavandatu elluviimise järel kujuneb alast polüfunktsionaalne ja linnaruumiliselt põnev asum, kus on meeldiv ja mugav töötada ning hea elada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles